Biscuit Workshop

In de meeste gevallen (zie omschrijving workshop) werken we met een biscuit voor 10 personen.

De gekozen diamater van de bakvorm zal zorgen voor een basishoogte, grote hoogte of XL hoogte.

We werken voor het maken van de workshop taarten steeds met de Gardym Biscuit Mix.

 

BISCUIT

Benodigdheden  :

  • 220 g biscuitmix
  •  38  g water
  •  132 g ei
  • Bakpan dia. 15, 17 of 20cm

 

Werkwijze :

1) Verwarm de oven voor op 170°C

2) Doe de bovenstaande ingrediënten in een mengkom (bij voorkeur de keukenrobot).

3) Mix de ingrediënten gedurende minimaal 10 minuten (langer kan geen kwaad).  We moeten een homogeen, luchtig mengsel bekomen.

4) Vet de bakvorm in met een bakspray.  Bakpapier is niet nodig.

5) Doe het deeg in de bakvorm.  Klop met de bakvorm een 3-tal keer op je werkbank zodat het mengsel goed komt te zitten.

6) Draai het mengsel de kant op (zoals we in de workshop leerden).

7) Plaats onmiddellijk in de voorverwarmde oven.

8) Bak af gedurende 18 tot 22 minuten.

           => afbakken in functie van je oven. 

                De graden en de duur kunnen tamelijk verschillen. 

                Leer je eigen oven kennen.

     OPGELET !!!! Geen enkele oven mag open gaan VOOR de 18e minuut !!! 

     Observeer je biscuit en prik met een priem om de garing te controleren.

9) Haal de biscuit uit de oven.  Plaats een vel bakpapier bovenop de bakvorm.  Plaats je rooster bovenop je bakpapier en keer het geheel om.

Laat je biscuit voldoende afkoelen.